A cukrászdában ülve találtam meg a weboldalt, ahonnan energetikai tanúsítványt szereztem

Egy lakáseladás soha nem egyszerű művelet, sokkal több teendő van vele annál, hogy meghirdetjük a lakást.
Számítottam rá, hogy rengeteg teendőm lesz, de egy lépés volt, amelynél elakadtam: az energetikai tanúsítvány kérdése feladta a leckét.
Nem számítottam rá, hogy igényelnem kell ilyen dokumentumot, így szükségem volt egy SOS megoldásra.

A barátommal, Zolival ültem be a közeli cukrászdába egy sütire és egy kávéra, hogy elpanaszoljam neki a gondom.
Nem csak a kellemes cukrászdai hangulat segített abban, hogy kicsit elengedjem az aggodalmam, hanem Zoli tanácsa is: mondta, hogy nem kell aggódnom, az e-tanusitas.eu weboldala megoldást nyújt számomra.

Amíg elszürcsöltük a kávét, fel is mentem a weblapjukra.
Az e-tanusitas.eu egy különleges szolgáltatást nyújtó cég. Energetikai tanúsítványok kiállításával foglalkoznak, méghozzá a nekem szükséges SOS megoldással. Akár 24 órán belül a kezünkben tarthatjuk a papírt a helyszíni felmérést követően!

A tanúsítás menete hihetetlenül egyszerű, mindössze 5 lépésből áll.

Az első az, hogy fel kell venni velük a kapcsolatot. Felhívhatjuk őket, vagy kérhetünk akár visszahívást is, ráadásul az elérhetőségi idejük is rendkívül kedvező, ugyanis minden hétköznap reggel 8-tól este 8-ig állnak rendelkezésünkre.
A telefonbeszélgetés célja, hogy minden szükséges információt megbeszéljünk a cég munkatársával, melyre szükségük lehet a szakértőknek.

A második lépés a helyszíni felmérés. Az előzetes egyeztetést követően az egyik mérnök kollégájukkal kell egyeztetnünk, akivel megbeszéljük a helyszíni felmérés pontos időpontját. A felmérést nem csak Budapesten kérhetjük, hanem az ország bármely területéről hívhatjuk őket.
A helyszíni felmérés során a munkatársuk ellenőrizni fogja az ingatlan nyílászáróinak minőségét, tájolását; a padló, födém és fűtésrendszer állapotát; a melegvíz ellátó rendszert; valamint a lehűlő felületekre is vet egy pillantást.

A harmadik lépésben már készítik is a tanúsítványt. Ez egy gyors folyamat, ugyanis, miután a helyszíni felmérés során összegyűjtik a szükséges adatokat, azokat rögtön be is küldik az irodába, ahol a csapat nekiállhat a tanúsítvány elkészítésének.

A negyedik lépésben már meg is kapjuk az energetikai tanúsítványt. Hihetetlenül gyorsan dolgoznak, ugyanis 24, de nagyon sürgős esetben akár már 12 (!) órán belül is rendelkezésünkre tudják bocsátani az iratot.
Az eredeti dokumentumot GLS futár fogja hozni nekünk, de ha úgy szükséges, akkor e-mailben még gyorsabban megkaphatjuk.
Az SOS szolgáltatás részeként akár 12 órán belül megkaphatjuk a tanúsítvány azonosítóját (az ún. HET-számot), mely az ügyvédünknek szükséges az adásvételi szerződés elkészítéséhez.

Az ötödik lépés már csak az energetikai tanúsítvány felhasználásáról szól.
A szolgáltatásról természetesen számlát is kapunk, melyet az SZJA elszámoláskor tudunk felhasználni.
A tanúsítványunkat a cég rendszerében 10 évig megőrzik, és, ha szükséges, akkor bármikor rendelkezésünkre tudják bocsátani ezen interveallumon belül.

Az e-tanusitas.eu nem csak a gyorsasága, hanem az árak miatt is remek választás. Természetesen több tényező függvénye a végén fizetendő összeg, de erről előzetesen pontosan tájékozódhatunk, így nem lesz zsákbamacska.
Az ár függ attól, hogy az ingatlan hol helyezkedik el, illetve családi házak és lakások esetén más a díjszabás. A végösszeget ezen kívül az ingatlan négyzetméterben mért területe is befolyásolja.
Egy konkrét példa: egy 40 négyzetméteres lakás esetén, amely Budapesten található, az ár mindössze 15.990 Ft.

Azt kell mondjam, Zoli hihetetlenül nagy segítséget nyújtott nekem azzal, hogy ajánlotta nekem az e-tanusitas.eu weboldalát.
A szolgáltatásuk kifogástalan, nagyon elégedett voltam mindennel. Az energetikai tanúsítványomat megkaptam időben, így gond nélkül lezajlott az adásvételi procedúra.

Hát, úgy érzem, jövök eggyel Zolinak! Legközelebb, ha beülünk a cukrászdába, vendégem a legfinomabb süteményre, egy szelet fehércsokis málnatortára.