Édességfüggő vagyok – ennek kapcsán gondolkodtam el a függőségekről

Gyerekkorom óta édesszájú vagyok. Annyira, hogy még felnőttként sem tudom megállni, hogy beleegyek a süteménybe ebéd előtt. A kedvenc cukrászdánkban is lassan törzsvásárlói kupont kaphatnék… Pedig egyre többször kerül elém az interneten, hogy a mértéktelenség a stressz mellett az, ami minden rossznak a forrása. A legtöbb betegség, korunkban mentális dolgokkal kezdődik. Például az önuralom elvesztésével, ami után nem tudunk leállni. Ahogy telt az idő, a nagybátyám példája rámutatott ennek igazságára, amikor inni kezdett.

Ekkora találtam rá a Minnesota-modellre. Mert annyira “rápörögtem a témára”, hogy elhatároztam: magam segítek a nagybátyámnak! Használom a Google-t, körbekérdezek a szomszédságban, mert tudtam, a házvezetőnőnk fia hasonlóból épült fel, és kíváncsi voltam, hogyan. Ő ezt említette: https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg. Mondta, gépeljem be a keresőbe és mentsem csak el, mikor azt is elmeséltem, hogy nálunk is családon belül van baj. Elmondása szerint ez, a felepulok.hu nekik a kilábalást jelentette a bajból.

Nagyon boldog voltam, mert a Minnesota-modell említése a fenti linken is feltűnt, amiről már korábban tehát olvastam, hogy az egyik legcélravezetőbb metódus. És valóban hasznos maga az oldal is. Előzetes tájékozódásra éppúgy, mint akkor, ha az ember már konkrét módot keres, amit követve azonnal nekiállhat az aktív cselekvésnek is, ami a leszokás irányába hat. A felepulok.hu-n meggyőződhetünk róla, hogy amivel szemben állunk, valóban alkoholizmus-e? Kérhetünk állapotfelmérést több városban, így a fővárosban is, és van egy 28 napos felépülési programjuk.

Nekem tehát reménnyel telve indul az új év. Bízom benne, hogy a végére a nagybátyámmal minden rendben lesz! Vigyázzatok a függőségekkel, és olvassatok, ha a ti családotokban is baj van: https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg !