A cukrászdában is befűtöttünk a télre és otthon is

Nem vagyok édesszájú, de néhány édességnek nem tudok ellenállni.

Nem vágyom annyira a cukros ételekre, de ha mégis eszem valami édeset, az általában valami vaníliás vagy trópusi gyümölcs ízű. Azt hiszem, ez azért van, mert anyukám fiatalabb koromban egzotikus édességeket vásárolt a szupermarketben – például banánízű zselés csokit vagy kókuszos-ananászos cukorkákat. Pedig amúgy ehetném az édes dolgokat bátran – az “egyetlen” dolog, ami számomra tényleg tiltott, az minden, amiben mogyoró van. Ez azért van, mert nagyon allergiás vagyok a mogyoróra, és mindig is óvatosnak kellett lennem vele. Ha egy kicsi falatot is eszek, már iszonyatosan kaparni és viszketni kezd a torkom, ezért nem kockáztatok.

Talán sokaknak furcsa lehet, de pont a legtöbb édesség iránti közömbösségem vezetett oda, hogy egy cukrászdában kezdtem el gondolkozni. Elvégre mi jelenthet nagyobb előnyt, mint az, hogy nem “veszélyesek” és csábítóak számomra az egyébként tényleg szép és gusztusos, színes-szagos cukrászremekek?! De amúgy imádok itt dolgozni, főleg ősszel és télen, amikor idősebbek és fiatalabbak bejönnek hozzánk egy-egy forró csokira, sütire…

Otthon pedig forró italokkal és az új elektromos kandallónkkal melegítem magamat a legszívesebben. Mielőtt belefogtunk a felújításba, nagyon sokat gondolkoztunk azon, mi lenne a számunkra legideálisabb megoldás. Szerencsére a barátaink, akik előttünk újítottak fel, sok tanáccsal láttak el bennünket és a futesrendszerek.hu oldallal is megismertettek minket, így abszolút nem voltunk egyedül a dolgokkal. A weboldal tényleg mankóként szolgált ahhoz, hogy elmélyedhessünk a különféle modern megoldások előnyeiben, és hogy tulajdonképpen jobban feltérképezzük, végiggondoljuk a saját igényeinket is. Ez az oldal nagyon pöpecül összefoglalja mindazt, amit a napelemes rendszerekről, az infra- és az elektromos fűtésről, valamint a különböző fajtájú hőszivattyúkról tudni érdemes. Érdemes lehet-e például hőszivattyús kazánokban gondolkozni, jó megoldás-e? Honnan tudhatjuk, hogy alkalmas-e az ingatlanunk a napelem telepítéséhez? Milyen eszközökkel működik az infrafűtés technológiája? A hőszivattyús kazánok például teljesen új területet jelentettek számunkra. Mint kiderült, a hagyományos kazánnál már sokkal érdemesebb a hőszivattyút választani. Ha jól döntünk, akkor triplán is jól járhatunk: ugyanis akár egyetlen készülék biztosítani tudja számunkra a melegvíz-ellátást, a hűtést és a fűtést is az egész háztartásunkban. Szuperül hangzik, ugye?

hőszivattyús kazánok

Akár a hőszivattyús kazánok, akár az infrafűtés iránt érdeklődsz, ne sajnáld szerintem az időt arra, hogy feltérképezd az összes lehetőséged! Tudom, hogy ez egy fontos és nagy volumenű döntés, ahol sok dolgot kell megfontolni, elvégre évtizedekre ruház be az ember egy magasabb összeget, mindezt a saját kényelme és a föld védelme érdekében. Mindehhez pedig nagyszerű segítséget jelenthet az oldal, ugyanis ott minden fontos infót megtalálsz egy helyen. Hidd el, mi is úgy kezdtük, hogy vajmi kevés fogalmunk volt az egészről, aztán a végén egészen kikupálódtunk – örök hála természetesen nem csak a barátaink segítségének, hanem a futesrendszerek.hu oldalnak is! Én úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes vetni a weboldalra néhány pillantást – utána pedig, ha már elég tudás birtokában vagyunk, a következő fokozatra lehet kapcsolni, és elküldeni nekik egy árajánlat igénylést. Ahhoz elegendő néhány olyan adatot megadni, mint az otthonunk területe négyzetméterben, belmagasság, fűtendő szobák, érdekel-e minket a napelemes rendszer vagy már esetleg van-e… Aztán elküldi az ember és várja a megkeresést, ami eljön, nem is kell sokat várni. Legalább is nálunk így kezdődött: ekkor vágtunk bele ebbe az egész felújításba… De egyáltalán nem bántuk meg, sőt, szerintem a végeredmény igazán magáért beszél. Ezért is érezzük valahol személyes küldetésünknek, hogy minél többeket megismertessünk ezekkel a kiváló lehetőségekkel – biztos vagyok benne, hogy nem csak a pénztárcánk, hanem a bolygónk is hálás lesz a döntésünkért.