A szívünk két csücske: a főváros és a Balaton

Engedjétek meg, hogy elmeséljem, miként ünnepeltük meg két hónapja a feleségem 40. születésnapját, egy hosszú hétvége keretében. Leginkább azért, mert bízom benne, hogy tudok ötleteket adni hasonló alkalmakhoz, nekünk ugyanis ez volt, túlzás nélkül az év fénypontja!

A péntek estét még a fővárosban töltöttük, a kedvenc hotelünkben aludtunk, mert színházba is szerettünk volna menni a jeles nap előtt, másnap reggel viszont már indultunk a Balatonra. Jó, túlzás, hogy reggel, direkt délutáni programot szerveztünk oda, kevéssel dél előtt pedig megálltunk még egy jó cukrászdában. Ezt sem akartuk kihagyni, ezért direkt szűkösen reggeliztünk, mert rendkívül édesszájúak vagyunk, és reggelire kifejezetten valami jó cukrosat szeretünk fogyasztani mindketten. Fene tudja miért ilyen az ízlésünk, de ebben megegyezik a dolog kettőnk esetében. Mármint, hogy édességgel indítjuk a napokat. Ráadásul az útba ejtett cukrászdában sem először jártunk. Kiválóan indult tehát a napunk (ahogy mindig szokott, ha “cukiban” kezdődik), pedig csak ezt követte a lényeg!

A meglepetés és a szülinapozás fénypontját egy balatoni hajózás jelentette, amit a “BalatonPRO” nevű társaság biztosított nekünk. Még sosem voltunk ilyenen, ezért óvatos duhaj voltam, így a megvásárolható csomagok közül a 4 órás programot választottam. Pedig megérte volna a 8 órás is… Ennek is persze – édesszájúaknál ugyebár elengedhetetlen -, része volt a tortázás is, így aznap másodszor élvezhettük a cukrászművészet remekeit. És az sem volt akármilyen ízvilágú. Ráadásul a Balaton közepén elfogyasztva…

Nem tudtam, a feleségem hogyan viszonyul az ilyesmihez, mert nem akartam konkrétan rákérdezni a program lényegére – csak annyit tudott, hogy: Balaton. Azóta , úgy érzem, tényleg eshetett volna a választásom az egész napos csomagra a BalatonPRO-nál, mert nagyon jól sült el az egész. Annyira, hogy úgy voltunk vele a végén: jövünk még ilyenre! Másokkal is. Nem kell ehhez szülinap. Jó lesz attól még ismételni.

Mert ők egy ilyen társaság. Megszervezik helyettetek a szülinapi bulit, vagy bármi hasonlót, amit a szeretteitekkel, vagy barátokkal töltenétek el. Helyet is szerveznek, ha a program része a Balaton-part is, a szándékotok szerint, de szerintem a hajókázás a legjobb benne! Ha benneteket is érdekel, csekkoljátok le, milyen csomagjaik vannak… Én mindenképpen azt ajánlom, hogy a főoldalról indítsatok ( Home – BalatonPRO ), mert még ha nagyjából tudjátok is, hogy milyen szolgáltatást szeretnétek, találhattok ott jócskán figyelemfelkeltő dolgokat. Lehet, hogy valami megtetszik, amire korábban még nem is gondoltatok. Vagy én sem mondtam most. Barátok, család, bármilyen rendezvény, vagy rapidabb program… Minden van. És ezek fel vannak sorolva itt, ha rákerestek: Home – BalatonPRO.

Ha a főoldalról nem tudnátok választani az ott felbukkanó aranyszínű gombok közül, amik jól ráirányítják a figyelmet a program jellegére (kicsit le kell görgetni, hogy megtaláljátok őket), az almenükben is bogarászhattok további lehetőségek, és részletesebb leírások után.

Ha magatok is tudnátok vezetni vitorlást, böngésszétek át a hajóparkjukat, vagy a kapcsolat menüpontban érdeklődjetek, hogy mi hogyan néz ki a gyakorlatban. Mi még csak szervezzük a második alkalmat, így az elsőről tudok csak beszámolni: volt benne ajándék pezsgő és egyéb ajándék italok a vitorláson, természetesen torta, ami elmaradhatatlan (nálunk különösen), strandeszközök és egy kis buli bent, a tó közepén, és nagyon sok nevetés! Ne hagyjátok ki szerintem őket: balatonpro.hu!