Finom sütemények napenergiával

Napelem rendszer családi házra 2021-ben

A cukrászdákat mindenki szereti, hiszen itt megihatunk egy csésze kávét a barátainkkal vagy ehetünk egy finom süteményt a családunkkal. Egy cukrász üzemet épp ezért nem egyszerű üzemeltetni. Sok felszerelést igényel és bizony sok elektromos energiát is. Amikor elkezdtem a cukrászdám kialakítását igyekeztem, hogy minél környezetbarátabb legyen. Ugyanezt az otthonomnál is megpróbáltam, minél jobban kivitelezni. Egy igazán kézenfekvő eszközt azonban csak később kezdtem el használni.

A Napelem rendszer családi házra 2021-ben felhívásra az egyik vendégem hívta fel a figyelmemet. A cukrászdám és a házam is nagyszerű helyen van, egy domboldalon, ahova szinte egész nap elér a napsütés. Nem is értettem, hogy a napelem rendszer miért nem jutott korábban eszembe, hiszen szinte magától értetődő. A vendégem ajánlotta a napelemrendszer.info weboldalát, ahol rengeteg érdekes cikket lehet találni a témával kapcsolatban. Emellett egy egyszerű űrlap kitöltésével fel lehet venni velük a kapcsolatot. A vendégem elmondta, hogy nekik már körülbelül egy éve van napelem rendszerük és igazán elégedettek a berendezéssel. Mivel van elektromos autójuk is ezért ennek megfelelően az otthoni töltő állomást is kiépítették.

Igazán lelkesnek tűnt, ezért este meg is néztem a napelemrendszer.info oldalát, ahol a Napelem rendszer családi házra 2021-ben című bejegyzést szinte rögtön meg is találtam. A weboldalon rengeteg napenergiával kapcsolatos cikket találtam, néhány témakörbe jobban vele is ástam magam. Először természetesen a családi házra telepíthető napelem rendszerrel kapcsolatos lehetőségeket vizsgáltam meg. Ahogy egyre több cikket olvastam a napelemekről rájöttem, hogy mennyire sok energiát fogyasztunk otthon is és a cukrászüzemben is. Nagyon fellelkesültem a napelemrendszer.info weboldalán olvasott bejegyzésektől, és még este ki is töltöttem az űrlapot.

Használjuk ki a napenergiát

Mindenekelőtt az otthonunkba akartam bevezetni a napelem rendszeres megoldást. Másnap már jelentkeztek is a napelemrendszer.info munkatársai, hogy megbeszéljük a részleteket. Kitértek arra, hogy először egy felmérést kell elvégezni, hogy a házunk tetőszerkezete megfelel-e a napelem panelek telepítéséhez. Ezt követően az építkezés részleteit is egyeztettük, illetve persze kaptam egy árajánlatot is. Nagyon izgatott voltam, és elhatároztam, hogyha otthon beválik a napelem rendszer akkor a cukrászdámnál is alkalmazni fogom ezt a megoldást. Felhívtam a nővéremet is, hogy elújságoljam neki a híreket és, mivel tudom, hogy ő is igyekszik környezettudatosan élni ezért gondoltam, hogy érdekelni fogja.

És nem is tévedtem. A nővéremnél is megtörtént ez a “jajj, hogy én nem gondoltam erre” típusú felismerés. Ők egy tanyasi házban élnek, ahova szintén nagyon hasznos lehet egy napelem rendszer telepítése. El is küldtem neki a Napelem rendszer családi házra 2021-ben című cikket, hogy ő is minél többet megtudjon erről a lehetőségről. Megbeszéltük, hogy majd folyamatosan tájékoztatjuk egymást a napelemes információkról. Azt is elmesélte, hogy terveik szerint hamarosan vesznek elektromos autót, szóval az időzítés tökéletes. Mondtam neki, hogy én is gondolkodom már rajta egy ideje de eddig mindig lebeszéltem magam róla. Mivel egy nagyobbacska faluban élünk ezért itt nincs olyan sok lehetőség tölteni egy elektromos autót.

Azonban most, hogy lesz napelem rendszerünk a házunk energia ellátására, az otthoni töltőállomás kivitelezése is megoldható lesz. Pár nappal később a napelemrendszer.info szakembere kijött a házunkhoz, hogy felmérje a dolgokat. Vizsgálta többek között, hogy milyen teljesítményű rendszerre lesz szükség, illetve a tetőszerkezet megfelelő lesz-e a napelempaneleknek. Szerencsére minden rendben volt, elég stabilnak ítélte a szakember a háztetőnket, így nem volt akadálya a munkálatok megkezdésének.

Napenergiával még finomabb sütemények készülnek

A családi házunkon nagyszerű munkát végeztek a napelemrendszer.info szakemberei. A gyerekeknek nagyon tetszettek a tetőre szerelt fényes napelem panelek. Mivel minden ennyire zökkenőmentesen zajlott ezért nem vártam sokáig, hogy elkezdjék a napelemes berendezés telepítésének folyamatát a cukrászdánál is. Néhány héttel később újra felvettem a kapcsolatot a napelemrendszer.info szakembereivel és kértem egy felmérést és egy árajánlatot a cukrászdámra is. Újfent nagyon segítőkészek voltak, gyorsan megbeszéltük a részleteket, hogy minél előbb elkezdhessék a munkát.

A felmérésnél mindent rendben találtak, de mivel a cukrászdának egy kicsit más a tetőszerkezete ezért nem pont ugyanolyan konstrukciót fognak rátelepíteni, mint a családi házunknál. Emellett természetesen más teljesítményű napelem rendszert kell kiépíteni a cukrászdánál, főleg a gépeknek köszönhetően. Az ügyintézés és a kivitelezés is nagyon gördülékenyen zajlott, teljesen elégedett voltam a napelemrendszer.info szolgáltatásaival. Felhívtam a nővéremet, hogy elmeséljem neki a fejleményeket. A nővérem nagyon örült, hogy minden ilyen simán zajlik a napelem rendszerek telepítésénél. Elmesélte, hogy náluk is folynak a munkálatok, ők is a napelemrendszer.info szolgáltatásait vették igénybe. Elolvasták a Napelem rendszer családi házra 2021-ben cikket, illetve azonkívül még sok más bejegyzést is az oldalon.

Ők rögtön elektromos autó töltőállomást is szereltettek, mivel mire elkezdték a napelem rendszer kiépítését, addigra megérkezett az elektromos autójuk. Mondtam, hogy én jövő évben tervezem, hogy elektromos autóra váltok és akkor én is otthoni töltőállomással fogom felszerelni a házat. Mindketten alig vártuk, hogy búcsút intsünk a villanyszámláknak és az áramszolgáltatóknak. Ugyanis meglehetősen sokat fogyasztunk otthon is, illetve nálam ugye még ott vannak a cukrászda áramfogyasztásának a költségei is. És egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy a villamosáram szükségletünk nem igazán fog csökkenni.

Csak ajánlani tudom a napenergiát!

A napelem rendszerek hatása már néhány hónap után érezhető volt. Azt elmondták a napelemrendszer.info munkatársai, hogy 8-10 év kell körülbelül mire teljesen behozza az árát. A cukrászdánál is észrevehető volt, hogy a villamos költségek szépen lassan csökkenni kezdtek. Meg is köszöntem a vendégemnek (ő rendszeres vendég, minden nap nálam issza a kávéját), hogy felhívta a figyelmemet a Napelem rendszer családi házra 2021-ben lehetőségére. Elmeséltem, hogy nemcsak a saját otthonomnál, hanem a cukrászdánál, illetve a nővérem házánál is hasznos tanács volt. Mondta, hogy ők is nagyon elégedettek voltak a napelemrendszer.info szolgáltatásaival. Nekik már néhány éve telepítve lett a napelem rendszer és azóta is kifogástalanul működik, ami a villanyszámlán is látszik.

A napelem rendszerünknek gyorsan híre ment a faluban, és egyre többen éltek a napenergia nyújtotta lehetőséggel. A napelemrendszer.info oldalát mindenkinek ajánlottam, mert mi maximálisan elégedettek voltunk vele. Örömmel töltött el, hogy egyre lelkesebb mindenki a környezettudatosság terén, és egyre több háztartásban nyújt megoldást a napenergia. Körülbelül egy évvel később az elektromos autónk is meglett és persze ennek megfelelően beszereltük az otthoni töltőrendszert is. Nagyszerű érzés, hogy ennyire környezettudatossá tudtuk tenni az otthonunkat is és a vállalkozásunkat is. A napenergia kihasználásával így nemcsak a költségeinket kezdtük el lefaragni, hanem a Föld megóvásához is hozzájárulunk. Ennek köszönhetően még jobban esett a cukrászdában a reggeli kávé és a szelet sütemény.