Sütemény vagy gyertya?

Ki ne szeretné a süteményeket? Persze, én sem vagyok olyan édesszájú, de egy finom süteményre még én sem tudok nemet mondani. Amikor pedig csak valami sósat kívánok, szerencsére a cukrászdákban nem csak édességeket árulnak. Így mindig meg tudom találni a kedvemre való finomságot.

Nem is olyan régen, éppen sétáltam az utcán, amikor megláttam egy gyönyörű, ínycsiklandó muffint az egyik kirakatban. Meg is akartam kóstolni, ezért bementem a cukrászdába, hogy kérjek belőle egyet. Az eladó hölgy elmondta, hogy azok valójában nem igazi sütemények, hanem gyertyák. Zavaromban nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, hiszen elég kínos helyzet volt, de végül mind a ketten jót nevettünk rajta. Aztán megkérdeztem tőle, hogy hol vette és elmesélte, hogy igazából ő maga készítette. Pár éve kezdett el hobbiból gyertyákat készíteni és mára már szebbnél szebb darabokat tud alkotni. Mondtam neki, hogy én is kipróbálnám szívesen, ekkor ajánlotta a Pipere Porta webáruházat. Ez egy olyan áruház, ahonnan különböző kézműves kozmetikumok, gyertyák, szappanok, mindenféle gyertya alapanyag és egyéb kézműves termékek kellékei is beszerezhetők. Azt javasolta, hogy onnan rendeljem meg a gyertya alapanyagait és ami nagyon fontos, hogy ne egy muffin elkészítésével kezdjem, hanem valami kicsit könnyebbel.

gyertya alapanyag

Hazaérve el is kezdtem böngészni a Pipere Porta oldalán, ami rögtön jó benyomást tett rám, mert az első szó, amit megláttam az ‘oktatóvideók’ volt. Szeretem, amikor egy helyen mindent meg lehet találni, amit keresek és még a szükséges segítséget is megadja nekem. Nem vagyok túl jártas a kézműves tevékenységekben… Egyszer próbáltam helyrehozni a férjem lyukas pólóját és véletlenül a nadrágomhoz varrtam. Na mindegy is. Az oldal nagyon rendezett és könnyen el lehet rajta igazodni. A kategóriák eltéveszthetetlen névvel vannak ellátva, így még nekem is csak pillanatokba telt, hogy megtaláljam, amit kerestem.

A gyertya készítés nem egy nagyon bonyolult dolog, de azért meg vannak a trükkjei és fortélyai. Én pedig nem szeretek csak úgy kútfőből nekilátni a dolgoknak, így természetesen elkezdtem információkat gyűjteni. Miután utánaolvastam, kiderült, hogy a legfontosabb gyertya alapanyag a viasz. A másik ami még nagyon lényeges az persze a kanóc. Ezek nélkül nem igazán lehet gyertyát készíteni, úgyhogy rögtön a kosaramba is kerültek. Ugyanakkor az oldalon többféle viasz és kanóc közül lehetett választani, de nem gondolkoztam rajta sokat – a nekem legszimpatikusabb lett a nyerő. Ezeken kívül szükségem volt még gyertyatégelyre és illóolajra is. Ezekből is kiválasztottam azokat, amik a legjobban tetszettek. Ezeken kívül még egy fekete csillámot választottam, hiszen egy kis csillogás sosem árthat. Nagyon egyszerű volt megrendelni a termékeket, nem kellett sokáig elidőznöm. A Pipere Porta több opciót is kínál a fizetési és szállítási módokból, így hamar megtaláltam ebből is a nekem megfelelőt.

Pár napon belül meg is érkezett a csomagom, amit nagyon izgatottan vártam. Elsőre tényleg csak egy kis egyszerű gyertyát készítettem el, hogy megnézzem, hogyan működik ez az egész. Őszintén szólva beleszerettem a gyertyakészítésbe! Azóta már többször is rendeltem a Pipere Portától, mert már első perctől meg voltam elégedve velük.

Sajnos még nem tartok ott, hogy csodaszép gyertya-süteményeket készítsek, de senki nem úgy kezdte, hanem valószínűleg hasonlóan, mint én. Mindenesetre én megtaláltam az új hobbimat, a célom pedig, hogy egy nap én is gyönyörű gyertya műveket készítsek majd.